Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Για τον νεκροθάφτη της υγείας και πλασιέ των ιδιωτικών κλινικών


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ


ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2008
ΘΕΜΑ: Ειδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας για παιδιά με καρκίνο

Κύριε Υπουργέ,
για μία ακόμη φορά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην «Φλόγα», τον Σύλλογο Γονιών παιδιών με καρκίνο που αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών, με την ευκαιρία εγκαινίων νέων χώρων φιλοξενίας της «Φλόγας», για παιδιά που έχουν ανάγκη ιδιαίτερα αυξημένης φροντίδας, διαπιστώσαμε την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι εθελοντές του Συλλόγου «Φλόγα», στα πλαίσια της προσπάθειας τους για την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα των παιδιών όλων των Ελλήνων, αγωνίζονται για την ίδρυση «Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου Παίδων» στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.
Θα έπρεπε να γνωρίζετε πολύ καλά, ως υπουργός Υγείας, ότι η ακτινοθεραπεία αποτελεί βασική θεραπεία του παιδικού καρκίνου. Σύμφωνα με επίσημες διεθνείς στατιστικές, το 50% των παιδιών που θα νοσήσουν από καρκίνο θα υποβληθούν σε κάποια φάση της νόσου σε Ακτινοθεραπεία.
Στην Ελλάδα ένα τέτοιο μηχάνημα δεν υπάρχει.
Επί πέντε χρόνια, παρά τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις σας ότι θα εξοπλιστεί το νοσοκομείο Παίδων «Α. Κυριακού» με το ειδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας για παιδιά, ο διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οι προδιαγραφές αλλάζουν και ξαναλλάζουν με αδιαφανείς διαδικασίες στον βωμό του ανταγωνισμού των εταιριών και του κέρδους. Κι όλα αυτά στις “πλάτες” μικρών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.
Στο μεταξύ τα πάσχοντα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν ακτινοθεραπεία σε μηχανήματα ενηλίκων, τα οποία δεν διαθέτουν τα ειδικά ακινητοποιητικά συστήματα και δεν είναι τόσο γρήγορα. Στο μηχάνημα για παιδιά απαιτούνται 5-10 λεπτά θεραπείας, ενώ στων ενηλίκων 30-50 λεπτά της ώρας.
Μάλιστα, κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο Νοσοκομείο Παίδων (18 Σεπτεμβρίου 2008), όπου είχε θέσει αυτό το ζήτημα, το Υπουργείο σας είχε διαρρεύσει προς τα ΜΜΕ ότι ο προκηρύχτηκε νέος διαγωνισμός με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης!
Ακόμη όμως δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ οι εγκαταστάσεις υποδοχής και λειτουργίας του ακτινοθεραπευτικού κέντρου είναι έτοιμες εδώ και πολλά χρόνια.

Για τα παραπάνω Ερωτάται ο Υπουργός

1. Είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης να σταματήσει ο εμπαιγμός και η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας;
2. Ενώ υπάρχουν τα χρήματα για την αγορά του μηχανήματος ακτινοθεραπείας, ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της μη ολοκλήρωσης αυτής της αναγκαίας προμήθειας;
3. Πέρα από τις συνεχείς δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργείου, μπορείτε με σαφήνεια να προσδιορίσετε πότε ακριβώς προτίθεστε να λύσετε αυτό το ζήτημα και να σταματήσει ο εμπαιγμός οικογενειών και η αδιαφορία απέναντι σε πάσχοντα μικρά αθώα παιδιά;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Μιχάλης Τιμοσίδης
Ηλίας Καρανίκας
Ηλίας Λαμπίρης
Χρήστος Χάϊδος
Εμμανουήλ Σκουλάκης
Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη
Έκτορας Νασιώκας
Μιχάλης Κατρίνης
Γιάννης Σκουλάς

Λεωνίδας Γρηγοράκος
Επιστροφή στη Sibilla

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει
2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα»-ωραίο απαλό φόντο
3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, γιατί έτσι νομίζουν ότι φαίνεται πιο σοβαρός
4. Ανταυτού, βγάζουν καθημερινά τον Παπακωνσταντίνου που μπορεί να μιλήσει Ελληνικά
5. Τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια, ντεμέκ για να δείξουν ότι έχει ειδικό βάρος στο εξωτερικό

Άχ βρε Τζώρτζ, νούμερο για τις επιθεωρήσεις το χειμώνα έχεις γίνει.

(Εντύπωση πάντως μου κάνουν οι αμερικάνοι, αυτοί συνήθως δεν ποντάρουν σε κουτσά άλογα.
Θα μού πείς η CIA και η NSA δεν είναι πιά αυτή που ήταν κάποτε.
Νόμιζαν πχ. ότι μπλόφαρε ο Καραμανλής για τα Σκόπια, και μετά γελάγανε και τα κουνουπίδια στο Βουκουρέστι με τη σφαλιάρα που έφαγε ο πλανητάρχης τους από το Σερραίο).