Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Καραμανλής χρεοκόπησε μαζί με τους Lehman Brothers

Μαύρος Σεπτέμβρης στη Νέα Υόρκη και την Θεσσαλονίκη

Σπύρος Χατζάρας

Το σύστημα του κ. Καραμανλή έχει χρεοκοπήσει δίπλα. Ιδεολογικά και ηθικά.
Μαζί με την Lehman Brothers, χρεοκόπησαν τα ιδεολογήματα της φιλελεύθερης οικονομίας και της παγκόσμιας αγοράς κεφαλαίων, καθώς και η αεριτζίδικη ιουδαϊκή ιδεολογία, των εμπόρων και κατόχων του χρήματος της Νέας Υόρκης (Τραπεζίτες), τους οποίους αντιπροσώπευαν, (ως ιδεολογικά υποκαταστήματα), στην Ελλάδα, η (φιλελεύθερη) Ν.Δ. και (το σοσιαλφιλελεύθερο) τμήμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η πλήρης κατάρρευση της αμερικανικής αυτοκρατορίας 18 χρόνια μετά την κατάρρευση της σοβιετικής, έδειξε και στους πλέον « ανέμελους», ότι « οι μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις», είναι φύκια, που παριστάνουν τις μεταξωτές κορδέλες, και ότι τα «φάρμακα» που διαθέτουν στο φαρμακείο τους, ο κ. Καραμανλής και ο κ. Αλογοσκούφης είναι απλά «μαντζούνια», διότι τα παιδιά δεν είναι γιατροί αλλά κομπογιαννίτες.
Ο «καλός Δίας της Ελλάδας» (λέτε να τον κατάφερε ο Εφραίμ;), τα έφερε τόσο «δεξιά», ώστε η ιδεολογική χρεοκοπία, συνέπεσε με την ηθική κατάρρευση αφού, οι «άσπιλοι και αμόλυντοι», οι «σεμνοί και ταπεινοί», έμπλεξαν με τους υπουργούς ΕΠΕ και OFFSHORE, με τους μεσίτες του θεού, την συμπαγή επενδυτική ομάδα των λυμεώνων επενδυτών, τους υπουργούς με τους αποχαρακτηρισμούς, και τις κόρες για παντρειά χωρίς προίκα.
Ξαφνικά ο κ. Καραμανλής δεν έχει τίποτα να πει, τίποτα να υποσχεθεί, και τίποτα να κάνει.
Ο Μαύρος Σεπτέμβρης της Νέας Υόρκης διέγραψε όλο του το πολιτικό πρόγραμμα και ο Μαύρος Σεπτέμβρης της Θεσσαλονίκης διέγραψε όλο του το ηθικό οπλοστάσιο. Ο κ. Καραμανλής, οι υπουργοί του, και οι τραπεζίτες του, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.
Αυτοί είναι το πρόβλημα.
Και αφού ξεπούλησαν ότι είχε και δεν είχε το έθνος και η πατρίδα, και αφού χάρισαν την δημόσια περιουσία στους «λυμεώνες επενδυτές», τώρα ξεπουλάνε τζάμπα την Μακεδονία (με ποιων άραγε την ένοχη σιωπή), τα χρώματα και το σήμα της Ολυμπιακής.
Οι μεγάλες νέες μεταρρυθμίσεις τους, είναι το να «φάνε» και τα πρατήρια βενζίνης, τα ταξί, τα φορτηγά, και τα φαρμακεία, αλλά για «επιδόρπιο».
Η πολιτική τους, προκάλεσε την οικονομική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, και η οποία θα γίνει μεγαλύτερη καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία βυθίζεται πια στην ύφεση.
Τον Αύγουστο, οι ακάλυπτες επιταγές αυξήθηκαν κατά 55%. Η αγορά είναι σε αδιέξοδο. Το χρέος των νοικοκυριών προς τις τράπεζες άγγιξε στο τέλος Ιουλίου 2008 τα 122,9 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένο κατά 16,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.
Το χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις Τράπεζες έφθασε συνολικά στα 235,9 δισ. ευρώ . Στο 96% του ΑΕΠ.
Σε όλο τον κόσμο, οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν. Τον Αύγουστο, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, έπεσε ο πληθωρισμός κατά -0,1% επειδή μειώθηκαν οι τιμές των καυσίμων. Εδώ το Καρτέλ, Λάτση-Καραμανλή-Βαρδινογιάννη, μαζί με τις εταιρείες διανομής, συνέχισαν να καταληστεύουν τον κόσμο, και μάλιστα επιβλήθηκε, (μόνο στα πρατήρια), το διακοσμητικό πλαφόν για τα μάτια της TV .
Το πετρέλαιο τώρα γύρισε από τα 95 ευρώ στα 64, όπως τον Φεβρουάριο, αλλά τότε η μέση τιμή της βενζίνης, ήταν 1,089 και τώρα είναι 1,193.
Το καρτέλ επομένως κλέβει τους πολίτες.
Όταν «κάλπαζε» το πετρέλαιο, όλοι ανέβαζαν τις τιμές. Πρώτη από όλους η Δ.Ε.Η. Τώρα που το πετρέλαιο έπεσε, η κυβέρνηση των λυμεώνων και των Καρτέλ σφυρίζει αδιάφορα.
Η αμερικανική κυβέρνηση, μέσα σε έξι μήνες, έχει δαπανήσει περίπου 930 δισ. δολάρια για να διασώσει τις τράπεζες που βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης. Το ποσό αυτό, είναι 3,8 φορές μεγαλύτερο του ΑΕΠ της Ελλάδας, και αύξησε το αμερικανικό έλλειμμα. Φυσικά θα το πληρώνουν τα επόμενα 100 χρόνια οι Αμερικανοί φορολογούμενοι. Άλλα 600 δις σε δάνεια, προσέφερε η ( ιδιωτική) Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.
Μαζί με την Lehman Brothers χρεοκόπησαν οι ιδεοληψίες, για τον περιορισμό του ελλείμματος, για την προτεραιότητα της καταπολέμησης του πληθωρισμού, για την απορρύθμιση των αγορών, τα οποία μάς μετέφραζαν εδώ οι μεταπράτες του φιλελευθερισμού.
Ταυτόχρονα χρεοκόπησαν οι ιδεοληψίες της Νέας Δημοκρατίας, που χάριζε λεφτά στους πλουσιότερους, για να φέρει επενδύσεις, και συμπίεζε το εισόδημα και την ποιότητα ζωής του εργαζόμενου για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.
Η Ελλάδα δεν θα ανταγωνιστεί τους μισθούς της Κίνας, δεν θα ανταγωνιστεί τους μισθούς ούτε της Τουρκίας, ούτε της Βουλγαρίας.
Ήρθε λοιπόν η ώρα για να φύγουν. Έμπιστοι και υπερέμπιστοι και μαζί τους η επενδυτική συμμορία και τα λαμόγια της.

ΥΓ. Όσο πιο γρήγορα γίνεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: