Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Ο Βουλευτής Λασιθίου και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης σε απάντηση της πρωτοβουλίας του κ Υπουργού Ναυτιλίας να ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για να αποφύγει τον τεκμηριωμένο με ΦΕΚ Κοινοβουλευτικό Έλεγχο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ευθεία εμπλοκή του Υπουργού σε εταιρείες ακινήτων, αλλά και offshore (υπεράκτιες) εταιρείες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την κατάθεση αγωγών κατά βουλευτών, στελέχη της Κυβέρνησης Καραμανλή μηχανεύονται και νέους τρόπους προκειμένου να αποφύγουν τον θεμιτό και τεκμηριωμένο Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, αυτή την φορά μη διστάζοντας να εμπλέξουν και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής.

Λυπούμαστε που πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας το αυτονόητο:

Όλοι οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους. Και δυσκολεύονται ιδιαίτερα λόγω της αποτυχημένης και αδιαφανούς οικονομικής διαχείρισης της Κυβέρνησης Καραμανλή. Αν, όμως, όλοι οι Έλληνες πολίτες έκαναν αυτό που με ευκολία παραδέχεται ο κ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διαχειρίζονταν, δηλαδή, την οικογενειακή περιουσία τους μέσω υπεράκτιων (offshore) εταιρειών, εταιρειών συνδεδεμένων στις συνειδήσεις όλων με μεθοδεύσεις φοροαποφυγής, που τελικά πληρώνει η πλειοψηφία των άδικα βαριά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών, τότε η εθνική μας οικονομία θα είχε καταρρεύσει. Και το μέλλον των παιδιών όλων μας, θα ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνο.
Είναι, λοιπόν, λυπηρό να χρειάζεται να εξηγήσουμε στον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, των ακινήτων, των σκαφών αναψυχής, των υπέρογκων ετήσιων οικογενειακών αποδοχών, των επιχειρήσεων real estate, ότι κινείται έξω από κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και αποτελεί πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία, αυτό που ο ίδιος παραδέχθηκε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του: ΌΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΗΝ LENTMAR HOLDINGS LTD, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΧΡΗΣΗ «ΣΥΝΤΑΓΩΝ» ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΪΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!
Το ότι η Lentmar Holdings Ltd στα πλαίσια των οικονομικών δραστηριοτήτων της ίδρυσε ως μόνος μέτοχος το 2000 και μία Ελληνική ΕΠΕ με την επωνυμία «ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ», η οποία σήμερα έχει μεταβιβαστεί στον ίδιο τον Υπουργό και τη σύζυγό του, δεν καταργεί την offshore, ούτε την μεταφέρει στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, επειδή ακριβώς η Lentmar Holdings Ltd είναι μία υπεράκτια εταιρεία, που δεν είναι καταχωρημένη στα ελληνικά μητρώα εταιρειών, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα για τη σύνθεση της, το εύρος και το σύνολο των υπολοίπων δραστηριοτήτων της. Γι’ αυτό ακριβώς θέτουμε όλα αυτά τα ερωτήματα για τις οικογενειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες, εγχώριες και υπεράκτιες, σε σχέση με τον κ. Υπουργό.
Ο κ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε, επίσης, ότι το μοναδικό – κατ’ αυτόν – ακίνητο, που η άλλη εταιρεία του, η ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΕ, με 18.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο μόνο και χωρίς καμία άλλη οικονομική δραστηριότητα, κατάφερε να αγοράσει, το πούλησε το 2007 σε Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία και μάλιστα εφοπλιστή, προς τον οποίο ισχυρίστηκε ότι έγινε η μεταβίβαση της εταιρείας. Πέρα από τα μεγάλα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που δημιουργεί η ύπαρξη τέτοιων πρόσφατων επιχειρηματικών συναλλαγών του σημερινού Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με … εφοπλιστές, ζητάμε να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν την επιχειρηματική εμπειρία του Υπουργού στον τομέα των offshore εταιρειών, τους λόγους για τους οποίους το υπ’ αριθμ. 67.828/2007 συμβόλαιο της ίδια της συζύγου του αναφέρει ότι αγοραστής της Υπουργικής εταιρείας που είχε στην ιδιοκτησία της το σχετικό ακίνητο, με τίμημα 70,000 ευρώ, ήταν η MOBICOR COMMERCIAL LTD, Κυπριακή εταιρεία συσταθείσα το Δεκέμβρη του 2006, με μόνο διευθυντή και γραμματέα ένα ονοματεπώνυμο τρίτου προσώπου χωρίς αναφορά κανενός άλλου στοιχείου του!
Ας μην υποτιμά, λοιπόν, ο κ. Υπουργός την νοημοσύνη των πολιτών και ας μην διαμαρτύρεται πως καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Αν δεν είχε ακολουθήσει την οδό των offshore και είχε διαχειριστεί επώνυμα την περιουσία του, τότε θα του ήταν πολύ εύκολο να αποδείξει και τι είναι και τι δεν είναι.»

Επιστροφή στη Σίβυλλα-Sibilla
(http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα απο Λεωνιδιο!