Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩNΗΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ‘’ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2009’’

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί Σύνεδροι,
Τον περασμένο Νοέμβριο στη Δαμασκό της Συρίας, είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τη Βουλή των Ελλήνων στο Διεθνές Συμπόσιο για το ‘’Δικαίωμα στην Επιστροφή των Παλαιστινίων στην Πατρίδα τους’’.
Την επόμενη της επιστροφής μου από τη Δαμασκό, στις 25.11.2008, κατήγγειλα από το βήμα της Βουλής ότι συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ότι η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια, εθελοτυφλεί μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα. Ένα μήνα αργότερα ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί. Ήταν τα χειρότερα Χριστούγεννα για τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και για εμάς που η σκέψη μας ήταν κοντά τους. Η θλίψη μας έγινε θυμός και οργή για την αδικία.
Σ’ αυτή τη σεμνή βραδιά που με τόση αγάπη και μεράκι ετοίμασαν οι διοργανωτές, η ‘’Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία’’ και οι ‘’Ευρωπαίοι για τα Ιεροσόλυμα’’, οφείλουμε πρώτα και πάνω από όλα να συγχαρούμε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο που επέλεξε για το 2009 την Ιερουσαλήμ ως Πρωτεύουσα του Αραβικού Πολιτισμού.
Την Ιερουσαλήμ, μια πόλη Σύμβολο στους αιώνες και σημείο συνάντησης εθνών, πολιτισμών και θρησκειών, πόλη του Παγκόσμιου Πολιτισμού και χώρος της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Τούτη την ώρα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αδελφούς μας τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά και δίνουν ένα δίκαιο και δυναμικό αγώνα για τη δικαίωσή τους, που ζουν ως πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα, ή είναι αποκλεισμένοι στην μαρτυρική Γάζα, ή είναι εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό χωρίς δικαίωμα να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους.
Τι θα πούμε σ’ αυτά τα παιδιά που τρέχουν ανάμεσά μας, όταν μας ρωτήσουν: ‘’ποια είναι η Πατρίδα μας;’’. Τους οφείλουμε μια απάντηση. Οφείλουμε να τους δώσουμε μια υπόσχεση. Ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να αποκτήσουν τη δική τους Πατρίδα. Το δικό τους ανεξάρτητο και κυρίαρχο Κράτος. Γιατί όχι, με Πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν είστε μόνοι σας να δίνετε καθημερινά τον αγώνα για επιβίωση και δικαίωση.
Είμαστε και εμείς κοντά σας, δίπλα σας, ενώνουμε και τη δική μας φωνή με τη δική σας κραυγή και αγωνία να ακουστεί περισσότερο και πιο δυνατά.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας και την πίστη μας ότι σύντομα θα δικαιωθείτε.
Η άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας, το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην επιστροφή στην Πατρίδα τους και η Ίδρυση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους θα έχουν πάντα την υποστήριξή μας.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε απόψε εδώ από την Αθήνα. Αυτό είναι το μήνυμα της Ειρήνης και της Ανεξαρτησίας που στέλνουμε σήμερα από την Ελλάδα, τη Χώρα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.
Φίλες και Φίλοι,
Κλείνοντας, δεν μπορώ να ξεχάσω την μεγάλη και εγκάρδια αγκαλιά που άνοιγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου στον αείμνηστο Γιασέρ Αραφάτ κάθε φορά που επισκεπτόταν την Ελλάδα.
Αυτή η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά θα υπάρχει πάντα για τους Παλαιστίνιους από τον ελληνικό λαό.
Στοχασμός-Πολιτική

Επιστροφή στο "Σίβυλλα-Sibilla"

Δεν υπάρχουν σχόλια: