Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΝΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 20-8-08

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
ΘΕΜΑ: «Τεράστιες πολιτικές ευθύνες φέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η Κυβέρνησή του, που μετά την οργιώδη συγκάλυψη του σκανδάλου που σχετίζεται με τον πρώην Υπουργό Αιγαίου, συνεχίζει απροκάλυπτα να παραπλανά τον Ελληνικό λαό, διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο ισχυόντων νόμων, για να καλύψουν τα σοβαρά πολιτειακά ατοπήματα της Κυβέρνησης Καραμανλή: Αποκρύπτουν ότι προφανώς ΣΚΟΠΙΜΑ, αλλά κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΑ, σε προφανη καταστρατηγηση του αρ. 4 του ισχύοντα ν.3126/03, δεν έφθασε ΠΟΤΕ στη Βουλή ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ που είναι η μόνη θεσμικά αρμόδια να αποφανθεί περί τυχόν ευθυνών του πρώην Υπουργού κ. Παυλίδη. Το Σύνταγμα οι νόμοι επιβάλλουν να παραδοθεί ΑΜΕΣΑ στη Βουλή το Εισαγγελικό πόρισμα που παρανόμως απεκρύβει, ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ κατά το αρ. 91 παρ. 3 του Συντάγματος και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων, να μάθει ο Ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να κρίνει η Βουλή την τύχη των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.»

Το όργιο διαφθοράς και αδιαφάνειας της Κυβέρνησης Καραμανλή και η αντιδημοκρατική εκστρατεία συγκάλυψης μέσω, όπως φαίνεται, ενός «γαλάζιου» κομματικού κέντρου που διαχειρίζεται με μυστικότητα τις καταγγελίες σκανδάλων και ενός χειραγωγούμενου παρασυστήματος ορισμένων αυθαιρετούντων δικαστών, αποτυπώνεται απροκάλυπτα και στην σκανδαλώδη υπόθεση Παυλίδη. Και κορυφώνεται απροκάλυπτα από την συνειδητή προσπάθεια του Υπουργού Δικαιοσύνης να αποκρύψει από τον Ελληνικό λαό ότι ρητή διάταξη του αρ. 4 του ν. 3126/03 επέβαλλε αμελλητί την διαβίβαση του πορίσματος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου στη Βουλή, χωρίς την παρεμβολή φιλτραρίσματος από την εισαγγελια του αρειου παγου.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ

Πίσω από τις μισές αλήθειες και τις παραπλανητικές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, κρύβονται οι μεθοδεύσεις που έγιναν, κατά απροκάλυπτη καταστρατήγηση του ισχύοντος νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Ø Στα μέσα Μαΐου του 2007, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, κ. Οικονόμου, στέλνει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μία δικογραφία και ένα εμπεριστατωμένο πόρισμα, όπου αναπτύσσει τους λόγους και τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με αξιόποινες πράξεις, συνιστώντας για τον τότε Υπουργού κ. Παυλίδη περίπτωση εφαρμογής του σχετικού νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ζητώντας να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή κατά τα οριζόμενα στο ν. 3126/2003, δηλαδή αμελλητί.
Ø Ο ν.3126/2003 στο αρ. 4 αυτού ορίζει ότι η αποστολή τέτοιων δικογραφιών στη Βουλή γίνεται από «αυτόν που διενεργεί την εξέταση, ανάκριση ή προανάκριση» χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση και συνεπώς επιβάλλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, να διαβιβάσει άμεσα την σχετική δικογραφία στη Βουλή.
Ø Όμως, ο κ. Σανιδάς εν πλήρη γνώση των εκτός νόμιμης διαδικασίας μεθοδεύσεών του, επέλεξε να αποκρύψει την δικογραφία από τον νόμιμο παραλήπτη της, τη Βουλή δηλαδή, και αντ’ αυτού, χρέωσε την υπόθεση στον κ. Αθανάσιο Κονταξή, Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ø Ο κ. Κονταξής, με τη σειρά του, και γνωρίζοντας και αυτός ότι κινείται εκτός του νόμου, αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτουν ευθύνες του κ. Παυλίδη και επέστρεψε τη δικογραφία για τα περαιτέρω (ποινική διερεύνηση πράξεων μη πολιτικών προσώπων) στην Εισαγγελία Ρόδου.
Ø Η παράνομη απόκρυψη των στοιχείων από τη Βουλή απήλαξε την Κυβέρνηση Καραμανλή από μία ηχηρή αποκάλυψη κατά Υπουργού της, λίγο πριν την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Είναι προφανές ότι η επιταγή του Συντάγματος και η νομοθεσία περί ευθύνης Υπουργών είναι σαφής. Δεν επιτρέπεται προδικαστική έρευνα για κάθε πράξη, από την οποία προκύπτουν έστω και απλές ενδείξεις ότι ενέχεται με οποιονδήποτε τρόπο Υπουργός, διότι επί αδικήματος στο οποίο φέρεται ενεχόμενος Υπουργός αποκλειστική αρμοδιότητα διενέργειας έρευνας πάσης μορφής, είτε σε εξεταστικό πρώτο επίπεδο, είτε σε επίπεδο προανακριτικής εξέτασης, έχει ΜΟΝΟ η Βουλή των Ελλήνων κατά τη διαδικασία του ν. 3126/03. Συνεπώς, τα επιχειρήματα και τα λεγόμενα του Υπουργού Δικαιοσύνης, που αναφέρονται σε δήθεν προδικαστικές έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, είναι όχι μόνο συνταγματικά ανεπίτρεπτα, αλλά καταδεικνύουν και μια δεοντολογικά, πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη επικοινωνιακή μεθόδευση πλήρους διαστρέβλωσης του περιεχομένου του νόμου εκ μέρους του ίδιου του Υπουργού Δικαιοσύνης! Ενός Υπουργού, ο οποίος συστηματικά τον τελευταίο καιρό, αρέσκεται να διατυπώνει προκλητικούς αφορισμούς προς πάσα κατεύθυνση, επικαλούμενος δήθεν την ανάγκη προστασίας του κύρους της Δικαιοσύνης, την οποία τελικά ο ίδιος πλήττει με την κάλυψη παράνομων πράξεων και παραλείψεων ορισμένων Εισαγγελικών λειτουργών, που εμφανίζονται να λειτουργούν ως κομματικοί υπηρέτες της Κυβερνώσας παράταξης.

! Η πράξη του κ. Σανιδά να χρεώσει τη δικογραφία στον Κονταξή είναι απολύτως παράνομη και δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου.

! Η πράξη του κ. Κονταξή να αποφανθεί επί της ουσίας είναι απολύτως παράνομη και δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου.

! Η ΠΡΑΞΗ του Υπουργού Δικαιοσύνης να προσπαθήσει να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό, εμφανίζοντας ως σύννομες τις παραπάνω ενέργειες των κ.κ. Σανιδά και Κονταξή, ενώ γνωρίζει καλά έχουν ευθέως παραβιασθεί οι διατάξεις του ισχύοντος νόμου περί ευθύνης Υπουργών, αποτελεί ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ και μια ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και νόθευσης του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου μέσω παραπληροφόρησης.

Γίνεται πλέον φανερό σε όλους, ότι η διορισμένη ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καλύψει ενέργειες και συμπεριφορές που εκθέτουν την Κυβέρνηση, δεν διστάζει να τελεί ακόμα και παράνομες πράξεις (παράβασης καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαγωγής εγγράφων), μια πρακτική που εφαρμόστηκε τόσο στην περίπτωση της δικογραφίας του Εισαγγελέα Ρόδου για την υπόθεση Παυλίδη, όσο και στην περίπτωση της «εξαφάνισης» του πορίσματος Ζορμπά για τα αμαρτωλά δομημένα ομόλογα, που προφανώς το περιεχόμενό τους αναφερόταν και σε Κυβερνητικές ευθύνες. Για όλες αυτές τις παράνομες πράξεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αντί να ελέγξει, όπως οφείλει, τους παρανομούντες Εισαγγελείς, καταφέρεται με σαθρά και αναληθή επιχειρήματα κατά του πολιτικού ελέγχου που ασκεί δικαίως η αντιπολίτευση.
Ο κ. Υπουργός, καλό θα ήταν, καθώς έχει και την ιδιότητα του νομικού, να μελετήσει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, τις αναφερόμενες στην έννοια του αδικήματος της υπεξαγωγής δημοσίου εγγράφου, καθώς και των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και καταχρήσεως εξουσίας.

ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η Κυβέρνηση Καραμανλή οφείλει, δια του αρμοδίου Υπουργού Δικαιοσύνης, να ενεργήσει ώστε:
Ø Να αποσταλεί, όπως ρητά το αρ. 4 του ν. 3126/03 ορίζει, αμέσως στη Βουλή το έγγραφο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και το έγγραφο του Αντιεισαγγελέα κ.Κονταξή, ώστε η Βουλή να κρίνει κυριαρχικά, ως μόνη αρμόδια κατά τους νόμους και το πολίτευμά μας, αν και κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ευθύνες Υπουργών στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο χρηματισμού.
Ø Να κινηθεί ΑΜΕΣΑ πειθαρχικός έλεγχος, όπως το Σύνταγμα ορίζει στο αρ. 91 παρ. 3 από τον μόνο αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κατά του Εισαγγελέα κ. Σανιδά για την παράνομη πράξη του να αποκρύψει το σχετικό πόρισμα του κ. Οικονόμου από τη Βουλή.
Ø Να κινηθεί, με πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, πειθαρχικός έλεγχος και κατά του Αντιεισαγγελέα κ. Κονταξή για την συμμετοχή του στις κατάφορα παράνομες μεθοδεύσεις συγκάλυψης του κ. Σανιδά, κατά τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων.
Ø Να διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες των δύο φερόμενων ως «εντολοδόχων» της Κυβέρνησης Εισαγγελέων.

Αποτελεί θεσμική υποχρέωση της ευρισκόμενης σε ηθική και πολιτειακή παρακμή Κυβέρνησή σας, να προχωρήσει, έστω και με καθυστέρηση, αν όχι στο σύνολο των ηθικά επιβαλλομένων, τουλάχιστον στην εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων και να πάψει να παρακωλύει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας μας.


Μετά τα παραπάνω καλείστε:

Δημόσια να αποκαταστήσετε την αλήθεια, ανταποκρινόμενος στο βασικό καθήκον σας να υπερασπίζεστε και το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε, ανασκευάζοντας τις παραπλανητικές δηλώσεις σας, με τις οποίες αποπειραθήκατε να εμφανίσετε ως νόμιμες τις εν γνώσει σας παράνομες ενέργειες των κ.κ. Σανιδά και Κονταξή, ενέργειες που καταστρατηγούν απροκάλυπτα το αρ. 4 του ν. 3126/03.
Να προβείτε στις νομικά και πολιτειακά επιβαλλόμενες ενέργειες, ώστε τα επίμαχα έγγραφα και το πόρισμα του κ. Οικονόμου, να φθάσΟΥΝ ΑΜΕΣΑ στην Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει τα περί ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού της Κυβέρνησής σας, ζητήματα τα οποία παρανόμως και αναρμοδίως έκρινε, μετά από επίσης παράνομη μεθόδευση της διορισμένης από την Κυβέρνησή σας ηγεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο Εισαγγελέας κ. Κονταξής.
Να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 91 παρ. 3 του Συντάγματος, αλλά και των σχετικών διατάξεων του Οργανισμού των Δικαστηρίων, ώστε με πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να ελεγχθεί πειθαρχικά και ποινικά ο κ. Σανιδάς και ο Αντιεισαγγελέας κ. Κονταξής για τις παράνομες ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Να τηρήσει, έστω και για μία φορά, υπεύθυνη στάση το Υπουργείο σας και να απέχει από σαθρές και τυπικές υπεκφυγές του τύπου «το Υπουργείο μας δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης», που συνήθως χρησιμοποιεί για να αποφύγει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και που μόνο στόχο έχουν την περαιτέρω συγκάλυψη των αντιθεσμικών μεθοδεύσεών σας και τη συνέχιση της εκτός θεσμών «προστασίας» που επιμένετε να παρέχετε στους παρανομούντες εντολοδόχους σας.
Να πάψετε, επιτέλους, να προσβάλλετε δημοκρατικές αξίες και έννοιες, επιδιδόμενοι σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, διαστρέβλωσης του περιεχομένου των ισχυόντων νόμων και στην επιλεκτική προσχηματική επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, της ανεξαρτησίας που ταυτόχρονα συνειδητά πλήττεται από τις Κυβερνητικές μεθοδεύσεις, τις παρεμβάσεις, τις προαναγγελίες εισαγγελικών ενεργειών και πορισμάτων δια στόματος Υπουργού, τις προκλητικές αρχειοθετήσεις Κυβερνητικών σκανδάλων, μια προσχηματική επίκληση που πλέον εμφανώς γίνεται προκειμένου φορείς της Κυβέρνησής σας να συνεχίζουν υπογείως, αλλά εμφανώς κατά το αποτέλεσμα, να παρεμβαίνουν, και η οποία απαξιώνει ακόμα περισσότερο το κύρος του θεσμού, προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών, κλονίζει περαιτέρω την αξιοπιστία της πολιτικής και της δικαιοσύνης και περιορίζει την ουσιαστική δημοκρατία στον τόπο μας.

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Θεοδώρα Τζάγκρη
Γιώργος Πεταλωτής
Θάνος Μωραίτης
Χρήστος Αηδόνης
Χρύσα Αράπογλου
Μάρκος Μπόλαρης
Δημήτρης Τσιρώνης
Τάκης Ρήγας
Γιάννης Σκουλάς
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μιχάλης Τιμοσίδης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Τάσος Σιδηρόπουλος
Μανώλης Στρατάκης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Γιάννης Αμοιρίδης
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Δημήτρης Κουσελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: