Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», συμμετείχε κάθε φορά σε όλες τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια από το 1999 που βομβάρδιζαν τη Σερβία τα Νατοϊκά αεροπλάνα μέχρι σήμερα. Πρώτη φορά συνεργαστήκαμε με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο το Σεπτέμβριο του 2003, σε μια δύσκολη περίοδο, όταν οι Αμερικάνοι έλεγαν πως κέρδισαν στο Ιράκ και ήμασταν λίγοι τότε αυτοί που διαδηλώναμε στο Σύνταγμα, στις 27 Σεπτέμβρη, ενάντια στη κατοχή στο Ιράκ που μόλις είχε ξεκινήσει.
Από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε βρεθεί μαζί στους δρόμους πολλές φορές, υπερασπίζοντας πάντα τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Το 2004, όταν απέκλειαν τον Yasser Arafat στη Δυτική Όχθη, τον περσινό Δεκέμβρη όταν οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έσφαζαν αμάχους, γυναίκες και παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας... Θέλοντας να καταγγείλουμε αυτήν την γενοκτονία, πήραμε την πρωτοβουλία και οργανώσαμε, σε συνεργασία με μια σειρά Δήμους, συναυλίες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
Σήμερα που κλείνουν δέκα χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία και έξι χρόνια από την εισβολή των Αμερικάνων στο Ιράκ, βλέπουμε ότι ο πόλεμος όχι μονάχα δεν έχει σταματήσει αλλά, αντίθετα, εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Σε τέτοιες στιγμές, οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οφείλουν να δείξουν έμπρακτα την ευαισθησία τους για τα κοινά ζητήματα, για τον αγώνα για Ειρήνη και Δικαιοσύνη. Γι αυτόν τον λόγο, θα είμαστε κι εμείς στις 21 Μαρτίου στο Σύνταγμα και θα ενώσουμε τη μουσική και τα τραγούδια μας με τις φωνές και τα συνθήματα των ακτιβιστών του αντιπολεμικού κινήματος.
Κι αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Στρασβούργο, όπου θα συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις που οργανώνουν τα αντιπολεμικά κινήματα ενάντια στις φιέστες των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα γιορτάζουν τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του. Θα είμαστε εκεί μαζί με μουσικούς της Ορχήστρας, για να μεταφέρουμε το μήνυμα της Ειρήνης όσο πιο δυνατά κι όσο πιο μακριά μπορούμε!
Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη
Αθήνα, 09/03/2009

Στη συναυλία στο Σύνταγμα μαζί με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Πέτρος Γαϊτάνος, Ηρώ, Σωτηρία Λεονάρδου, Πασχάλης Τόνιος, Τάρεκ Χανούφ και τα συγκροτήματα Ρόδες, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Σιδηράς και Έλξις
21/3 Συνταγμα, 1.00 μμ: καλλιτέχνες ενάντια στον πόλεμο!
Επιστροφή στο Sibilla-Σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: